ККД зростає за рахунок того, що індукційна плита гріє металеву поверхню посуду, причому процес відбувається миттєво. Тени ж спочатку прогрівають свій корпус, далі повітряний прошарок між посудом і нагрівачем і потім вже саму ємність приготування. Усе це втрати часу, отже, і електроенергії.
Що краще електрична чи індукційна варильна панель?
В середньому індукційна плита економить 20-30% КВт в порівнянні зі звичайною електричною. Це відбувається через те, що у звичайній плиті багато зайвого тепла йде на нагрівання навколишнього простору. Особливо, якщо кружок конфорки своїми розмірами перевищує діаметр посуду.
Які мінуси індукційної плити?
При вражаючій кількості плюсів у індукційних плит є недоліки, які поки не дозволяють їм стати найпопулярнішим видом кухонної техніки:
- Необхідність відмовитися від посуду зі скла та алюмінію. …
- Ціна. …
- Крихкість склокерамічних поверхонь. …
- Складний ремонт. …
- Помітне зниження потужності при поєднанні панелей.