Часто використовується вільха для копчення. Її аромат виводить страви з м'яса та овочів на новий рівень. При цьому їжа не вбирає шкідливі продукти горіння, так як токсичні компоненти у вільсі відсутні.
Чому коптять на Ольсі?
Можна, можливо коптити на вільсі і горобині, а можна застосувати вербу, бук, дуб і клен. Ці породи дерев відрізняються тим, що в них мало смоли – вони не псують м'ясо, але надають йому незрівнянного аромату та смаку. Вільха та горобина найкраще підходять для копчення риби та м'яса. Вони мають бактерицидні властивості.
Яка тріска найкраще підходить для копчення?
Тріска для м'яса Для копчення птиці, дичини та м'яса найкраще підходить вільха, ясен, осика та бук. Стружку яблуні, абрикосу та вишні зазвичай використовують для приготування птиці. Завдяки такому тріску готовий делікатес отримує тонкий аромат і ненав'язливий солодкуватий присмак.