Рекомендується вживання бідної пуринами їжі: – молока та молочних продуктів, яєць, овочів (капуста, картопля, огірки, морква, цибуля, томати, кавун), фруктів (суниця, яблука, абрикоси, виноград, сливи, груші, персики, вишні, апельсини) ), горіхи, круп'яні вироби, мед.
Що категорично не можна під час загострення подагри?
При подагрі виключаються всі продукти, багаті на пурини: бобові, квасоля, горох, соя, щавель, шпинат, томати, субпродукти (нирки, печінка, легені, мізки), раки, дичина, жирні сорти риби, м'ясо молодих тварин (телятина, молода баранина, кури – бройлери) консерви з м'яса та риби, сосиски, сардельки, ковбаси, шашлик, пиво, …
Як швидко зняти запалення при подагрі?
Як швидко зняти напад подагри? Для усунення гострого стану можуть призначатися високі дози анальгетиків або нестероїдні протизапальні препарати (НПЗЗ), наприклад, Артроксиб.