Поживна цінність конини набагато менше, ніж у інших видів м'яса: 110 калорій у 100 грамах проти 160 у яловичини. Плюс до всього конина дозволяє швидко знизити рівень холестирину в крові, а також багата на корисну жирну кислоту Омега-3. Тому цей вид м'яса активно рекомендують дієтологи.15 березня. 2013р.
Що корисніше яловичина чи конина?
конини жиру 5.5% чи 4.6 гр. Виходить що яловичина менш калорійна і відповідно корисніша для організму. Так само в коніні більше міститься більше заліза – 4 мг, тоді як у яловичині лише 1.5 мг. Адже залізо головний постачальник кисню до органів.
Що дорожче за яловичину чи конину?
Коніна коштує в середньому в два-три рази дешевше за яловичину, а якщо це було прострочене або забраковане м'ясо, тоді воно й зовсім нічого не варте.