Амінокислоти, білки, омега-3 та омега-6 жирні кислоти, вітаміни А, Е, D – усім цим багата чорна ікра. У ній міститься велика кількість мінеральних речовин – фосфору, селену, магнію, цинку, йоду, кальцію, калію, заліза та ін., необхідних для нормального функціонування органів та систем людини.
Кому корисно їсти чорну ікру?
Чорну ікру рекомендовано вживати в їжу людям, які схильні до захворювань судин і серця. Помірні дози здатні вберегти людину від серцевих недуг.
Скільки чорної ікри можна їсти на день?
До складу 100 г чорної ікри входить приблизно 7 г жирних омега-3 кислот. Усього одна столова ложка на день (близько 1,2 г омега-3) здатна заповнити добову норму споживання для дорослої людини! При цьому ікра містить найбільш корисні та важливі кислоти.