Кунжутна халва є дуже добрим джерелом цинку, марганцю, міді, кальцію, магнію, заліза, фосфору, вітамінів B1, С, F, Е., що зумовлює її позитивний вплив на серцево-судинну, дихальну системи, опорно-руховий апарат, допомагає запобігти раку кишечника, остеопороз, мігрень.29 серп. 2018 р.
Кому корисно їсти халву?
Завдяки вітаміну D і магнію організм краще засвоює кальцій. Цей продукт рекомендується їсти тим, хто хоче наростити м'язову масу.
Чим корисна та шкідлива халва?
У невеликих кількостях десерт буде корисним дітям, оскільки задовольнить потяг до солодкого. При неконтрольованому вживанні він може принести шкода через підвищену концентрацію кадмію і цинку, що негативно діє на нервову систему, що розвивається. Рекомендується вживати потроху насолоду і людям похилого віку.