Перлова крупа містить клітковину, амінокислоти, зокрема – лізин, необхідний для вироблення колагену, вітаміни групи В, А, D, Е, Н і РР, а також необхідні організму людини мінеральні речовини: калій, кальцій, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, йод, хром, фтор, фтор.
Коли не можна їсти перловку?
Шкідливість та протипоказання перловки Людям з алергією на злаки або їх непереносимістю не рекомендується включати таку кашу до раціону. Перловка збільшує газоутворення. Її не рекомендують їсти людям, які мають схильність до запорів або патології ШКТ, наприклад, підвищена кислотність.
Кому корисно їсти перловку?
Корисні властивості перлової каші для людей після 50 років проявляються у зміцненні кісток, захисті від переломів та розвитку остеопорозу. 2. Відвар перлової крупи, що приймається в похилому віці, допомагає позбутися запорів, геморою, загальної слабкості, очистити нирки та жовчовивідні протоки.