Проростки пшениці багаті калієм, необхідним нормальної роботи серця, літієм, хромом до роботи нервової системи. Зародки багаті на клітковину, яка стимулює роботу кишечникавидалення шлаків з організму, сприяє схуднення, притуплюючи почуття голоду.19 сент. 2017р.
Що дає пшениця людині?
Пророщена пшениця нормалізує обмін речовин, очищує мікрофлору кишечника. При захворюваннях органів дихання та кашлі допомагає відвар із висівок. До складу пшеничного зерна входять: крохмаль та інші вуглеводи (50-60%), білки (від 10% до 20%), рослинні жири.
Чи можна їсти пшеницю щодня?
Вживати пророщені зерна пшениці слід у профілактичних цілях. Вони принесуть користь усім, крім тих, хто має целіакію або алергію на пшеницю. Вживати паростки або сік з них постійно не варто. Курс прийому – від двох тижнів до двох місяців.