Шкаралупа яйця корисна на етапі формування кісткової тканиниТому її часто рекомендують включити в раціон маленької дитини. Шкаралупа вважається чудовим засобом профілактики анемії, рахіту. Вона відмінно підвищує активність крові в кістковій тканині.24 серп. 2019р.
Як правильно приймати яєчну шкаралупу?
Шкаралупа 1 середнього яйця дорівнює приблизно 1 чайній ложці порошку, або 700 мг кальцію. Дорослим рекомендується приймати його по 1 столовій ложці на день. Однак у 2 прийоми, оскільки наш організм здатний засвоїти трохи більше 500 мг кальцію за раз. Приймати краще вранці перед їдою.
Яка користь від шкаралупи яєць?
Шкаралупа курячого яйця чудове біодоступне джерело кальцію. У яєчній шкаралупі міститься 27 мікроелементів (Ca, Mg, S, Fe та ін.), лідером серед яких є кальцій. У борошні (пудрі) зі шкаралупи міститься до 35% кальцію та 1% фосфору.