Сир – кисломолочний продукт, приготований на основі молока та закваски, який містить у собі велику кількість кальцію, білка та кисломолочних бактерій. Харчова цінність різного виду сиру (на 100 г). Сир багатий вітамінами групи B та кальцієм.13 жовт. 2021 р.
Що покращує сир?
Якщо регулярно є сир, можна знизити ризик виникнення ішемічної хвороби серця, привести до норми рівень холестерину, зміцнити судини. При систематичному вживанні сиру підвищується гемоглобін у крові, покращується робота нервової системи, знижується ризик підвищення тиску.
Які корисні вітаміни існують у сирі?
У складі продукту багато вітамінів A, B1, B2, C, D, E, PP та бета-каротину. Натуральний сир є джерелом кальцію, фосфору, селену та інших цінних мінералів. У магазинах продається сир, який крім молока має у своєму складі молочнокислу закваску, сичужний фермент.