Теляча печінка містить вітаміни А, В, З, залізо, натрій, калій, магній, фолієву кислоту. Такий склад корисний для імунітету та нервової системи, допомагає боротися з анемією, м'яко розріджує кров та зміцнює судини. Субпродукт досить низькокалорійний, тому його можна включати у дієтичне меню.
Навіщо корисна яловича печінка?
Вітамінів у складі яловичої печінки – величезна кількість: вітамін В12, необхідний правильної роботи нервової системи; вітамін А (ретинол) – для якісного зору та міцної імунної системи; а також – D, Е, K. Макро та мікроелементи: залізо, фосфор, калій, натрій, кальцій, магній, мідь.
Яку печінку корисно їсти?
Крім того, в яловичої, курячої та свинячої печінки буде більше водорозчинних вітамінів. Це вітаміни групи В, зокрема В12, необхідний для кровотворення: він бере участь у освіті гемоглобіну, тому печінку і призначають при залізодефіцитних станах.