Дріжджове тісто – джерело корисних мінеральних речовин та азоту. Окрему користь даному продукту приносять дріжджі, багаті на білок, який легко засвоюється організмом. Крім того, в дріжджах міститься більше вітамінів, ніж у молочних продуктах та овочах. А саме: вітаміни групи В, D, Ергостерол.
У чому сенс дріжджового тіста?
Дріжджове тісто використовується для приготування пиріжків, пирогів, кулеб'як, ватрушок, булочок. Готують його двома способами – безопарним та опарним. Безопарним способом готують тісто з малою кількістю здоби (олії, цукру, яєць). Опарний спосіб застосовують при виготовленні здобніших виробів.
Що корисного у дріжджах?
Дріжджі є джерелом вітамінів групи В (B1, B2, РР, пантотенової кислоти, B6), вітаміну D. Вони містять ергостерол, здатний при опроміненні ультрафіолетовими променями утворювати ряд кристалічних речовин, у тому числі кальциферол (вітамін D2).