В складі качки ви знайдете такі вітаміни, як: A, E, PP, та деякі вітаміни групи B (B1, B2, B5, B6, B9). Також у ній містяться: фосфор, кальцій, кобальт, молібден, магній, натрій, фтор, йод та залізо. А найбільше в ній міститься хром і цинк. Качиний жир багатий на корисні кислоти Омега 3 і Омега 6.
Яка користь від м'яса качки?
М'ясо качки – найкорисніше з пташиних. По-перше, воно багате на селен, залізо, фолієву кислоту та інші важливі елементи. А, по-друге, воно є джерелом вітамінів групи В. Це не означає, що потрібно вживати тільки качине м'ясо на сніданок, обід чи вечерю.
Кому не можна м'ясо качки?
Через високу концентрацію холестерину каченя протипоказана при серцево-судинних патологіях. До того ж качине м'ясо досить тверде і погано засвоюється організмом. Тому його краще виключити із раціону при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. У деяких людей каченя здатна викликати алергію.