Чому потрібно їсти печені яблука Під час запікання в яблуках зберігають усі корисні речовини: вітаміни груп A, В, С, Е, Н, РР, які є і у свіжих. А ще ви знайдете залізо, калій, кальцій та магній, а також фосфор, мідь, нікель. 29 травня 2023 р.
Чим корисні запечені яблука?
У печеному яблуку є корисні мікроелементи: йод, залізо, мідь, натрій, магній, калій, фосфор, кальцій. Натрій регулює кровоносний тиск, м'язову та нервову діяльність. Сприяє правильному травленню та водному обміну. Калій нормалізує роботу органів травлення, серця та нирок.
Чому печені яблука корисніші?
У печеному яблуку пектин залишається, він не руйнується, та до того ж в обробленому вигляді він засвоюється краще. Звичайно, деякі вітаміни та мінерали під впливом температури руйнуються, але ми отримуємо велику користь для кишечника. Якщо ж ви здорові, то можете їсти як запечені, так і свіжі яблука.