Адже бобові — це білок, вітаміни групи В, каротин, вітаміни С та РР, солі калію, заліза та фосфору. Зелений горошок вважається непоганим антиканцерогенним засобом. Втім, і тим, у кого проблеми із серцем, потрібно їсти зелений горошок, особливо в сезон.5 черв. 2009р.
Чим корисні стулки гороху?
У стручках знаходиться велика кількість хлорофілу, необхідного для нашого організму. Цей продукт вважається джерелом клітковини, вітамінів груп В, РР, Е, Н, провітаміну А. Ще в зеленому горошку знаходиться велика кількість жирних кислот, амінокислот, білка, найближчого за своїм складом до м'ясного.
Чи можна їсти стручки зеленого горошку?
Горошок зелений стручковий часто називають солодким, цукровим, молодим або незвичайним словом манжту, тобто все їстівно. Стручковий горошок можна вживати в їжу цілком, стручок соковитий та солодкий, зі свіжим запахом.