У злаках містяться: протеїни, необхідні для зміцнення та відновлення тканин; вітаміни А, В і Е, які відповідають за регенерацію клітин та продовження молодості організму; кальцій, цинк, залізо, марганець та ще десяток інших корисних речовин.9 квіт. 2020р.
Для чого потрібно їсти злаки?
Ключова цінність злакових продуктів – високий вміст вуглеводів. Ці речовини, які є основним джерелом енергії, Незамінні для організму людини. Вуглеводи необхідні синтезу нуклеїнових кислот, вищих жирних кислот, амінокислот*.
Які крупи належать до злаків?
До злаків відносяться пшениця, жито, овес, ячмінь, рис, кукурудза, просо. А ось улюблена на Русі гречка належить до іншого сімейства – гречаних. Вона не є злаком, а відноситься до зернових (круп'яних) культур – іноді їх називають псевдозерновими.