За вмістом вітамінів вироби з пшеничного борошна значно поступаються випічці з житнього. Різниця чорного та білого хліба полягає у вмісті вітамінів. Житнє борошно містить усі вітаміни групи B, пшеничне відрізняється високим вмістом фолієвої кислоти (B9), в три рази більше.
Що краще за білий чи чорний хліб?
В порівнянні з білим хлібом житній спеціалісти називають однозначно корисним. Але і тут є своє підводне каміння. Дієтичний склад у нього багатший, і такий хліб стимулює роботу кишечника. Але його не рекомендують людям із кислотозалежними захворюваннями: гастритами, виразковими хворобами, частково панкреатопатією.
Який хліб найкорисніший для організму?
Таким чином, неважко здогадатися, що найкориснішим є житній чорний хліб, друге місце займають вироби з темного борошна грубого помелу, які багаті на вітаміни та біологічно активні речовини. Сердечникам корисний ахлоридний хліб та безсольовий обдирний.