Часник корисний для серцево-судинної системи людини, що сприятливо впливає на зниження рівня холестерину в крові, корисний при підвищеному тиску знижує ризик утворення тромбів у кровоносних судинах. До лікувальних властивостей часнику можна віднести профілактику розвитку ракових захворювань.
Як правильно їсти часник з лікувальною метою?
Фахівці рекомендують вживати часник у сирому виглядіБо після термічної обробки він втрачає корисні властивості. Як і будь-який інший продукт часник потрібно вживати в міру: якщо з'їсти його занадто багато, він може стати справжньою отрутою для вашого організму! А особливо шкода часнику позначається на печінці.
Які хвороби можна лікувати часником?
Сік часнику капають у ніс при грипі, як лікувальний та профілактичний засіб. Кашку часнику з яловичим жиром або свинячим салом зовнішньо застосовують при корості, екземі, бородавках, псоріазі, мозолях. Цей засіб використовують і як протибольове при ревматизмі, радикулітах.