Крім білка та вуглеводів, у ній багато мікроелементів та вітамінів: залізо, кремній, магній, калій, селен, вітаміни групи В, провітамін А, вітаміни РР та Е, а також цінна дієтична клітковина.
Навіщо корисно мамалига?
Особлива користь мамалиги в тому, що вона виводить з організму надлишковий жир, уповільнює процес старіння і просто незамінна для людей, хворих на туберкульоз чи гіпертонію.. Борошно з кукурудзи визнано свого роду антисептиком, оскільки має здатність знижувати в людському організмі рівень холестерину.
Коли не можна їсти кукурудзяну кашу?
Як і діабетикам: у кукурудзяної каші високий глікемічний індекс – від 70 до 80. А якщо є кукурудзяну кашу щодня, посилиться перистальтика кишківника, можуть виникати болі. Тому пацієнтам із загостреннями захворювань дванадцятипалої кишки або виразки від кукурудзяної каші краще відмовитись.