Він допомагає нормалізувати тиск, покращує зір, зміцнює кістки. Сухофрукт має антибактеріальні властивості, виводить з організму токсини та шлаки.. Чорнослив справляється і з роллю антидипресантів – він допомагає підвищити працездатність і настрій, покращити загальний стан організму.
Скільки штук чорносливу можна з'їдати за день?
Більше мікроелементів та клітковини Багато дослідників рекомендують щодня з'їдати близько 100 грамів чорносливу, тобто близько 10 штук. У такій порції міститься 7,1 г клітковини, або 28,4% від щоденної норми споживання клітковини з розрахунку 25 грамів на 2000 калорій, як рекомендують дієтологи.
Коли не можна їсти чорнослив?
Кому не можна їсти чорнослив? Хоча список протипоказань у чорносливу невеликий, важливо про нього знати. Так, дуже обережно потрібно вживати сухофрукт. тим, хто страждає від проблем зі шлунком, особливо у фазі загострення, має синдром подразненого кишечника або виразковий коліт, хвороба Крона..