Виріб містить мідь та марганець, вітаміни групи В. 100 г сушок на день забезпечують половину добової норми споживання міді для дорослої людини, 50 г – добову норму споживання марганцю. Шкідливість/протипоказання: З обережністю при наявності захворювань шлунково-кишкового тракту.
У чому користь сушок?
До складу сушок входять білки, вуглеводи, харчові волокна, вітаміни: В1, В2, В5, В6, В9; мікроелементи: мідь, фосфор, цинк, ванадій, кальцій, кобальт. Сьогодні, як і багато років тому, неможливо уявити сімейне вечірнє чаювання без дивовижних ароматних сушок (calorizator).
Скільки сушок можна з'їсти за день?
Дієтолог порадила з'їдати на день не більше 20-30 грамів сушок, і то якщо вони приготовані з борошна найвищого гатунку. Їх треба їсти рідко, як десерт, додала вона.