Для приготування домашніх ковбас використовується тільки найкраще та свіже м'ясо та м'ясопродукти. Особливо важливо зважати на це, якщо домашня ковбаса призначена для тривалого зберігання. Крім свинини, яловичини та телятини використовують баранину, конину, оленину, м'ясо свійської та дикої птиці та інші.
Яка користь від ковбаси?
Ковбаса, приготована з натурального м'яса, має всі корисні властивості м'яса. Вона – важливе джерело повноцінних білків у харчовому раціоні людини. Білки м'яса містять також велику кількість незамінних амінокислот.
Що додають у ковбасу замість м'яса?
Те, що до складу ковбас додають крохмаль, борошно, сою замість м'яса, навіть мало не до паперу, є дуже поширеною думкою. Але ковбасу все одно продовжують їсти, вона практично необхідний і важко замінний продукт у холодильниках багатьох сімей.