Користь злаків полягає, перш за все, в зміст великої кількості правильних вуглеводів у них і клітковини, яка сприяє очищенню стінок кишечника від токсинів та шлаків. Але не тільки тому злаки займають особливе місце в живильному ланцюжку.28 Гру. 2017р.
Для чого потрібно їсти злаки?
Ключова цінність злакових продуктів – високий вміст вуглеводів. Ці речовини, які є основним джерелом енергії, Незамінні для організму людини. Вуглеводи необхідні синтезу нуклеїнових кислот, вищих жирних кислот, амінокислот*.
У чому корисність злакових?
У злаках містяться: протеїни, необхідні для зміцнення та відновлення тканин; вітаміни А, В і Е, які відповідають за регенерацію клітин та продовження молодості організму; кальцій, цинк, залізо, марганець та ще десяток інших корисних речовин.