За допомогою ножа необхідно розрізати уздовж плід навпіл. М'якуш повинен мати жовтуватий колір, прозору, драглисту консистенцію зі свіжим, приємним ароматом. Їдять м'якуш маленькою ложкою. Також можна відчути смак фейхоа та іншим способом: просто надкусити ягоду з одного кінця і висмоктувати вміст.19 травня 2020 р.
Які хвороби лікують фейхоа?
В оздоровчих цілях фейхоа рекомендовано при захворюваннях щитовидної залози, пов'язаних з нестачею йоду, а також при атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, захворюваннях шлунково-кишкового тракту (наприклад, гастриті) та пієлонефриті.
Кому не можна їсти фейхоа?
Росспоживнагляд застеріг від споживання фейхоа при надлишку йоду в організмі та ендокринних порушеннях (у тому числі гіпертиреозі) та при захворюваннях шлунково-кишкового тракту з високою кислотністю (панкреатит, гастрит та ін.).