Підсолодити кислоту грейпфрута і прибрати характерну для нього гіркоту можна двома способами: позбавивши часточки плода плівки, яка завдяки вмісту глікозидів і хінної кислоти надає грейпфруту гіркуватий смак або за допомогою спеціальної заправки, приготовленої з рідкого меду, лимонного соку та меленої кориці.4 лист. 2021 р.
Чому грейпфрут гіркий смак?
Плоди грейпфрута містять вітаміни А, С, В, D, Р, мінеральні солі, органічні кислоти, цукру, пектини та барвники, ефірну олію та фітонциди, а гіркий смак грейпфруту надає глікозид нарингін.. У кірці, що досягає 30-40% ваги плода, також містяться пектинові речовини, ефіри, глікозиди.
Чому грейпфрут має гірку шкірку?
Цедра грейпфрута це тонкий верхній шар шкірки фрукта. Біла гірка оболонка до неї не входить. Цедра містить багато ефірної олії, тому має яскравий аромат і легку приємну гіркуватість.