Ірга – це хороший засіб для лікування авітамінозу, її бажано вживати регулярно для профілактики застуди та грипу. Вживають іргу у сухому, свіжому, замороженому вигляді, її варять компот та варення. Ягоди добре допомагають при ангінах, при порушеннях сну та безсоння.
Як правильно їсти Іргу?
Іргу вживають у свіжому вигляді, сушать, заморожують, варять варення, компот. Сушені ягоди часто називають північними родзинками. Раніше їх називали коринкою і використовували як начинку для кондитерських виробів. Порошок із висушених плодів ірги можна додати до соусу – це надасть йому пікантності.
Як використовувати ягоди ірги?
Ягоди ірги придатні для вживання у свіжому, сушеному та замороженому вигляді, з них також роблять варення, сік або компот.. Важливо! Для того щоб видавити сік з ягід ірги, їх необхідно витримати близько тижня, розсипавши в один шар широкої ємності в сухому місці.