Плоди калини – це відмінний загальнозміцнюючий, а також протизапальний, ранозагоювальний, седативний, сечогінний та жовчогінний засіб. Ягоди та сік калини застосовують при лікуванні застуди, кашлю, виразки шлунка та 12-палої кишки, при коліті, хворобах печінки, ревматизмі, при внутрішніх кровотечах.20 жовт. 2021 р.
Кому не можна пити чай із калини?
Важливо пам'ятати, що калина знижує тиск, тому гіпотонікам варто бути обережними із надмірним вживанням цих ягід у будь-якому вигляді. Продукт протипоказаний при проблемах із нирками, подагрі, артриті. Калину не можна вживати вагітним, оскільки вона може стимулювати тонус матки.
Чим корисна калина для здоров'я?
Зокрема, калина містить багато вітаміну С – на 70% більше, ніж лимон! Це робить її добре зміцнюючим імунітет засобом. Також у ягодах присутні вітаміни К, D, T, P, каротин, токоферол, плюс – магній, цинк, калій, фосфор, залізо, пектин, дубильні та ефірні речовини та органічні кислоти.