У складі каперсів багато клітковини, і навіть вітаміни У, А, З, D, До, Е. Мікроелементи кальцію, заліза, фосфору. Речовина рутин, яка є в каперсах, має здатність знижувати кров'яний тиск.тому каперси можна їсти при гіпертонії.
Що таке каперси користь та шкода?
Бутони рослини містять клітковину, білки, жири, вітаміни, А, С, а також магній, залізо, марганець та кальцій. Відвар із плодів і коренів каперсника застосовують при зубному болю, захворюваннях серця та щитовидної залози. Насіння каперсів – Відмінний засіб від головного болю. Кору рослини використовують при ревматизмі.
Чим корисні каперси для жінок?
Здорове харчування, до складу якого входять каперси, допомагає жінкам підтримати нормальне функціонування репродуктивної системи та запобігати розвитку онкології шийки матки та яєчників. Крім того, вітамін А сприяє зміцненню нігтів, волосся та покращенню стану шкіри.