Дієта при вірусному гепатиті – це корисний нежирний домашній сир, кисло-молочні продукти, каші, овочі та фрукти у свіжому чи запеченому вигляді, мед.
Що корисно для печінки при гепатиті?
Дієта при гепатиті С
Дозволено | Заборонено |
---|---|
Супи: овочеві. | М'ясні, рибні, грибні. |
Крупи: гречка, вівсянка, кус-кус, кіноа, всі сорти рису, булгур. Обмежити – ячну, перловку. | Бобові. |
Нежирне м'ясо, риба. Морепродукти (зрідка). | Ковбаси. Копчені, солоні, консервовані страви. Жирне м'ясо. Ікра. |
Що категорично не можна їсти при гепатиті С?
Під час гепатит А C виключаються такі продукти:
- жирні сорти м'яса та риби;
- смажені страви;
- копченості;
- будь-які алкогольні напої;
- солоні та гострі закуски;
- бобові;
- щавель;
- шпинат;