Зерна кмину трохи пекучі та гоструваті, з легкими цитрусовими нотками. Зіра підходить більше для класичного східного плову, м'ясних страв, пряних ковбас чи сирів. А ось кмин додають у консервації на зиму, випічку та різні напої. 4 лип. 2022 р.
Чи можна замінити зіру на кмин у плові?
Кмин. Звичайно, він менш ароматний, ніж зірка. Та й гіркуватість буде не так яскраво виражена. Крім цього, кмин ніяк не вплине на колір страви, але це найоптимальніший варіант заміни.
У чому різниця між зірою та кмином?
Головні відмінності спецій Зовнішній вигляд насіння: кмин трохи дрібніший, вигнутий, темний; насіння зіри пряме, довге, світлого відтінку. Аромат: ці дві прянощі мають яскраво виражений горіховий запах. Однак для кмину характерна наявність цитрусових ноток. Смак: кмин солодкий, пекучий і терпкий.