Початок червня: у перші дні червня можна консервувати зелень, часник, полуницю. Середина червня: у середині місяця закривають кабачки, горошок, огірки, помідори. Кінець червня: наприкінці першого літнього місяця можна, можливо закрити варення, джем, компот або повидло з ранніх сортів яблук, абрикос, черешні та вишні.18 черв. 2022р.
Коли розпочинається сезон консервації?
Сезон заготівлі овочів, фруктів та зелені на зиму триває сім місяців: з травня до листопада (включно). Про те, коли та які продукти потрібно заготовляти, розповість Ivona.
Коли найкраще консервувати огірки?
Закривати огірки у серпні найкраще 1, 2, 7, 11, 15, 17, 21, 25, 27, 30 та 31 серпня. Болгарський та гострий перці теж можна починати консервувати зараз, щоб до осені чи зими отримати улюблену закуску.