І кожна господиня думає, що її спосіб найкращий. Хоча солоний огірок і вважається неодмінним атрибутом російського застілля, вирощувати огірки вперше почали в Індії та Месопотамії ще в третьому тисячолітті до нашої ери. Тоді ж з'явилися і перші спроби засолити огірки, свідчення чого знайшли недавно археологи.23 лип. 2016 р.
Як з'явилися соління?
Спочатку це були огірки та капуста. Початковий сенс перетворення сирих рослинних продуктів на соління полягав у тому, щоб зберегти від псування врожай, якось переробити його, заготувати про запас. Різні народи, що жили у різних природних умовах, знаходили для цього свої методи.
Коли почали робити соління?
Перші соління – без солі Вперше таким чином здогадалися заготовляти овочі в дванадцятому столітті. Спочатку це були огірки та капуста. Цікавий факт: квасили їх тоді без солі просто у воді, процес бродіння запускався, але при цьому продукти зберігалися не так довго.