А в VII ст. е. у Персії навчилися отримувати з тростини цукор. Технологія, по суті, вже тоді була та ж, що використовується і сьогодні: з стебел тростини виварювали цукровий сироп, очищали його за допомогою найчастіше гашеного вапна або вугілля і розливали в дерев'яний або глиняний посуд.12 сер. 2019р.
Коли вперше з'явився цукор?
Історія цукру почалася близько 10 тисяч років тому з цукрової тростини — багаторічної рослини, батьківщиною якої вважається Нова Гвінея. Більшість учених переконані, що саме там люди вперше почали вичавлювати солодкий сік із стебел тростини, а потім здогадалися обробляти рослину спеціально.
Коли з'явився цукор в Україні?
Перший цукровий завод в Україні був заснований у 1824 році князем Юзефом Понятовським у Бучаку неподалік Канева. У сезон 1825/26 років у селищі Макошине Чернігівської губернії дав продукцію цукровий завод графа Олександра Кушелєва-Безбородька.