Корінь шипшини з лікувальною метою потрібно копати ранньою весною або пізно восени, коли на кущиках немає листочків. А щоб просто попити тонізуючого чаю – можна копати все літо. Коріння потрібно викопати, відрізати все зайве, очистити від земли.17 жовт. 2019р.
У якому місяці можна збирати шипшину?
Період серпня, коли збирати шипшину, досить тривалий: з кінця літа до початку зими. Традиційно збирання ягід починають у наприкінці серпня. До цього моменту вони набувають яскраво-червоного або помаранчевого кольору, стають щільними, корисними, насиченими вітамінами та мінералами.
Яку шипшину не можна збирати?
Заготовляють шипшину, коли він забарвився в яскраво-червоний або помаранчевий колір, але ще не став м'яким, разом із плодоніжкою, так він довше зберігається. Шипшину, зібрану після заморожування, треба відразу сушити в печі або в духовці при температурі 40 градусів або в спеціальній сушарці.