Ізолят – вище відсоток білка (78-90), низький вміст цукру або взагалі його не містить. Засвоюється трохи швидше, щодо концентрату.7 травня 2019р.
Чим концентрат сироваткового білка відрізняється від ізоляту?
Ізолят сироваткового протеїну має високу концентрацію протеїну (90-95%) і містить дуже невелику кількість (якщо взагалі містить) жирів, лактози та мінералів. Вміст протеїну в концентраті сироваткового протеїну може різнитися в межах 25-89%.. Однак більшість таких концентратів містять 80% протеїну.
У чому різниця між Ізолятом та концентратом?
Ізолят – це найбільш очищена форма концентрату, тому коштує вона дорожче. У процесі мікрофільтрації видаляється більшість лактози і жирів, а відсоток білка досягає 97% (залежно від жорсткості обробки). Організм легко його засвоює приблизно за 3-4 години.