Для копчення найчастіше використовують деревну тріску або дрова (невеликі поліни). Тріска підходить для швидкого приготування. Вона швидше згоряє, тому ідеальна для приготування риби, птахів та невеликих шматків м'яса. Дрова відмінно підійдуть для тривалого низькотемпературного копчення.18 квіт. 2021 р.
На якому дереві можна коптити рибу?
Можна коптити на вільхи та горобині, а можна застосувати вербу, бук, дуб і клен. Ці породи дерев відрізняються тим, що в них мало смоли – вони не псують м'ясо, але надають йому незрівнянного аромату та смаку. Вільха та горобина найкраще підходять для копчення риби та м'яса. Вони мають бактерицидні властивості.
Яка тріска підходить для копчення риби?
Для приготування рибних страв використовують вільху та ялівець або деревину плодових дерев: груші, яблуні, горобини. Найпоширеніший варіант – тріска на основі вільхової стружки, яка надає страві золотистої скоринки та унікального аромату.