Фасоль (лат. Phaséolus) – типовий рід рослин сімейства Бобові (Fabaceae), що поєднує близько 97 видів у тепліших областях обох півкуль. Розлучаються через плоди та насіння — а деякі види також через квітки (За назвою «турецьких бобів»).
Яка рослина квасоля?
Фасоль звичайна (лат. Phaséolus vulgáris) вид рослин з роду Квасоля сімейства Бобові (Fabaceae). Найпоширеніший у культурі вид свого роду, що широко обробляється як харчова рослина. Phaseolus compessus DC.Похожі
Що входить у квасолю?
Квасоля звичайна складається з пектину, жирів, клітковини, вуглеводів, води та білка, якого в ній до 25% – за своєю харчовою цінністю він перевершує багато сортів м'яса. Що важливо, квасоляний білок засвоюється нашим організмом на 70-80%.