Її додають у м'ясні, рибні, овочеві страви, салати, соуси, солодку випічку, десерти, напої. Цедра надає неповторного тонкого аромату і незвичайного смаку. Для приготування страв використовують як свіжу цедру лимона, так і сушену та заморожену.9 жовт. 2018 р.
Що можна зробити із цедри лимона?
Цедра лимона – популярний інгредієнт солодких та пікантних страв, але можливості у неї ще ширші. Навіть щіпка цедри лимона здатна перетворити тісто, сирну масу, ароматне карі, крем або меренгу.а якщо навчиться її зберігати, то додавати лимонну цедру можна майже повсюдно.
Як правильно використати цедру лимона?
Під час приготування других страв та соусів, цедру, як правило, додають до смаку за 3-5 хвилин до готовності. У тісто, напої та десерти – відразу. Лимонний порошок добре поєднується практично з усіма спеціями, а в деяких випадках навіть може замінити сіль. Нерідко сушену цедру змішують із різними приправами.