Medium rare — напівсирий стейк із меншою кількістю крові, ніж у Rare, яскраво-червоний усередині. Містить багато рожевого соку. Обсмажується приблизно по 3 хвилини з кожної сторони.
Яке м'ясо можна робити медіум?
Наприклад, ступінь Medium Well підходить для стейків на кістки, а також жирних, великих шматків яловичини – Топ-блейда, Риба на кістки, Чак ролла. Жирні та соковиті Скерт або Рибай смажать до стадії Medium. Якщо в м'ясі мало прожилків (Піканья, Нью-Йорк, Денвер, Фланк), краще зупинитися на фазі Medium rare.
Скільки готується Medium Rare?
8 хвилин Medium Rare. По суті, це той самий ступінь Rare, але з трохи більш збільшеними параметрами (температура м'яса всередині становить близько 52-56 градусів). У процесі приготування м'ясо перевертають 3-4 рази. Час кожної обсмажування – 7-8 хвилин.