Сигові риби починають нерестувати восени, наприкінці жовтня-листопаді, коли температура води для ряпушки, омуля, муксуна не перевищує 4 °C, для сіга, пеляді – 6 °C, тугуна – 6-8 °C. Чир нерестує за температури води 1,2 °C. Взимку відкладає ікру лише минь. Його нерест відбувається з кінця грудня до березня.
Коли починається Ікромет?
У більшості прісноводних риб Росії період нересту випадає на весну та початок літа. Так, рано навесні починає нереститься щука, до кінця травня – язь і окунь, на початку літа – короп, карась, лин, до початку липня судак та плова. Помітним винятком є лососеві: форель, сьомга, харіус, кумжа.
Коли мойва з ікрою?
Ікра мойви – це ікра, добута з риби мойви (родина корюшок) у період з весни до осені. Одна риба довжиною приблизно 20 см виробляє від півтори до шістдесяти тисяч ікринок.