Основа мармеладу – фруктове, ягідне або фруктово-ягідне пюре, до нього додають цукор, патоку та речовину, одержувану з яблук, айви та деяких інших фруктів – пектин.. Желейно-фруктовий. Інгредієнти мармеладу – фруктовий чи ягідний сік чи пюре, цукор, патока та желіруючі речовини, агар чи желатин.
Що використовують для виробництва мармеладу?
У мармеладі є цукор, харчові волокна, патока, натуральний загусник пектин, лимонна кислота для регулювання консистенції, барвники, ароматизатори, що надають йому певного смаку (натуральні та ідентичні натуральним).
Як готується мармелад?
У традиційному вигляді склад мармеладу виглядає наступним чином:
- фруктове чи ягідне пюре;
- цукор, фруктовий сироп, патока, фруктоза;
- харчові добавки (стабілізатори, барвники, ароматизатори);
- загусник (пектин, агар-агар, желатин, крохмаль).