Користь вівса для здоров'я печінки в першу чергу ґрунтується на вміст у зерні амінокислот і фосфоліпідів, які сприяють відновленню пошкоджених гепатоцитів (клітин печінки). Крім того, вітаміни А, Е та В допомагають захистити орган від шкідливого впливу токсинів, які печінка пропускає через себе.
Як правильно пити овес для печінки?
100 г зерен, 1 л відстояної та очищеної води. Її кип'ятять, остуджують, потім заливають овес. Дайте настоятися ніч. Вживайте настій 3 рази на день перед їдою.
Навіщо п'ють відвар з вівса?
Відвари і настої з вівса застосовують для омолодження та очищення організму, при нервових розладах, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, щитовидної залози, як протидіабетичний, потогінний, сечогінний, вітрогінний та жарознижувальний засіб.