Що ж до користі палтуса, вона безсумнівна. Ця цінна риба багата калієм, фосфором, магнієм та селеном – вони містяться у палтусі у досить великих кількостях. Вітаміни D, групи В, Е, а також нікотинова та глутамінова кислоти теж можна віднести до переваг цієї риби.
Чи можна їсти палтуса?
У палтусі міститься велика кількість жирних кислот Омега-3, які забезпечують захист та профілактику від раку. Лікарі рекомендують замість звичних жирних м'ясних страв вживати м'ясо палтуса двічі-тричі на тиждень. Крім цього ця смачна риба є корисною ще й для серцево-судинної системи, т. до.
Що цінує палтус?
Синьокорий палтус цінується не тільки через ніжне м'ясо, а й ікри, яка за харчовими та цілющими якостями не гірша за ікру чорну. Через відсутність у ніжному м'ясі палтуса дрібних кісток ця риба користується великою популярністю у кулінарів. З неї готують запечені, тушковані, варені, смажені страви, а також коптять.