Традиційно Пармезан складається лише з 3 компонентів: коров'ячого молока, солі та сичужного ферменту. На один кілограм сиру потрібно 16 літрів молока, причому переробляється воно суворо за температури 18 градусів Цельсія.25 лют. 2019 р.
Чим сир пармезан відрізняється від звичайного?
Справжній пармезан відрізняється від інших сирів унікальним оформленням золотистої кірки. Обов'язковою є наявність знака якості Консорціуму Parmigiano Reggiano та назви сиру, яка нанесена пунктиром латинськими літерами.
Чому сир пармезан такий дорогий?
Справжнісінький пармезан можна в принципі виробляти тільки в одній області Італії. Решта, строго кажучи, пармезаном не буде. Навіть молоко для пармезану видобувається лише у кількох італійських провінціях. Крім того, сиру потрібно цілий рік провести на спеціальному складі для дозрівання.