Сама процедура оцукрювання проводиться кип'ятінням крохмального "молока" (зважки крохмалю у воді) із сірчаною кислотою. Розводять у 1/3 усієї кількості води сірчану кислоту, зливають у котел і доводять до кипіння. В іншій кількості води замішують крохмаль у так зване крохмальне молоко.
Як роблять крохмальну патоку?
Виробництво крохмальної патоки відбувається за допомогою ферментативного гідролізу кукурудзяного крохмалю з подальшим очищенням. Патока крохмальна низькоцукрова являє собою продукт неповного гідролізу крохмалю з вмістом редукуючих речовин 26 – 35% (РВ, ДЕ-декстрозний еквівалент).
Як роблять патоку?
Найчастіше патоку отримують шляхом кислотного гідролізу крохмалю при температурі 100-150 ° С.. При полімеризації утворюються пектини. При цьому відбувається також незворотна реакція розкладання глюкози з утворенням гідроксиметилфурфуролу та інших речовин, що мають властивості кислот.