Скільки солі на 1 кг м'яса для сушіння?
На кілограм м'яса готується наступна суміш: 45-50 грамів солі великого помелу (іноді кладуть одну ложку), столова ложка меленого коріандру (це головна приправа в білтонгу і без неї ніяк не можна), одна чайна ложка цукру, чайна ложка чорного перцю, 6% винний оцет.
Що потрібно, щоб в'ялити м'ясо?
Очистіть м'ясо від жил, плівок та жиру. Зробіть посолочну суміш з 1 частини цукру та 4 частин солі без йоду. Суміші зі 100 г цукру та 400 г солі вистачить на шматок розміром до 500 грамів. Добре обваляйте м'ясо у суміші, оберніть його харчовою плівкою разом із сумішшю у щільний рулет.