Цукровий очерет культивований, або Цукровий очерет благородний (лат.
Sáccharum
Цукровий очерет (лат. Sáccharum) рід трав'янистих рослин сімейства Злаки, або Мятлікові (Poaceae). Saccharifera Stokes (1812), nom.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Цукровий_тростник_(рід)
Цукрова тростина (рід) – Вікіпедія
officinárum) – рослина; вид роду Цукрова тростина (Saccharum) сімейства Злаки. Використовується людиною поряд із цукровим буряком для отримання цукру.Які рослини використовують для виробництва цукру?
Джерелом цукру для харчування людини можуть бути різні рослини: цукрові пальми та клен, цукрова кукурудза та сорго, абрикос, виноград, банани та низка інших культур. Промислове виробництво чистого кристалічного цукру засноване на вирощуванні цукрової тростини та цукрових буряків.
Звідки цукор у рослинах?
Мальтоза, або солодовий цукор, виробляється з крохмалю, що міститься в ячмінних зернах, що проростають..