Сода сильніша за розпушувачТому, якщо в рецепті вказана сода, це означає, що тесту, щоб піднятися, потрібно більше сили. Якщо вирішили замінити соду на розпушувач, його потрібно брати приблизно в 3-4 рази більше, ніж соди. Одна чайна ложка розпушувача замінює чверть чайної ложки соди.14 лист. 2022р.
Що краще використовувати соду чи розпушувач?
Якщо в рецепті немає кислих продуктів, то використовується розпушувач. Якщо вони є – потрібна сода. Сода має ще один плюс — вона прибирає зайву кислинку, а готова випічка не буде надто кислою.
Що шкідливіше за соду чи розпушувач?
Особливість соди: вона приблизно в 4 рази сильніша, ніж розпушувач і вона – несмачна! Часто випічка на соді страждає на специфічний, трохи гіркуватий смак, тому будьте з її кількістю акуратними. При змішуванні дотримуйтесь співвідношення 2:1 на користь кислоти.