"Болгарський перець є джерелом таких вітамінів та мінералів, як А, Е, В2, В5, В9, РР, цинк, залізо та калій. І, звичайно ж, це чудове джерело вітаміну С. Але для того щоб зберегти вітамін С, необхідно їсти фрукти та овочі цільними. 4 лист. 2021 р.
Що лікує солодкий перець?
Гострі перці пробуджують апетит, нормалізують роботу кишечника, лікують внутрішні запалення та знищують злоякісні клітини.. Бактерицидні властивості гострого перцю роблять його корисним при шлунково-кишкових розладах. Їх екстрактів стручкового перцю виробляють пластирі та зігрівальні мазі для м'язів та суглобів.
Чи можна щодня їсти болгарський перець?
Загалом болгарський перець можна їсти всім. Але людям із колітом, синдромом роздратованого кишечника чи гастритом слід уникати його вживання у сирому вигляді. Також варто бути обережними пацієнтам із захворюваннями нирок та алергією. В іншому ж немає жодних протипоказань.