Часто виникає питання, які продукти корисні для серця при тахікардії – поширеному вигляді аритмії. Дуже важливо, щоб у них було багато калію та магнію. Калію багато в абрикосах, бананах, дині, апельсинах, гороху, знежиреному молоці, шпинаті, солодкій картоплі, помідорах, йогурті.17 січ. 2023 р.
Що категорично не можна при аритмії?
Уникайте продуктів з насиченими жирами та трансжирами, обмежте вживання червоного м'яса і вибирайте цілісні продукти, а не продукти з високим ступенем обробки, які часто містять натрій та цукор. Краще їсти більше фруктів, овочів, нежирного м'яса та риби.
Що корисно серцю при аритмії?
Серцю необхідний калій, магній, цинк, кальцій для повноцінного перекачування крові. Велика кількість калію міститься в бананах, насінні соняшнику, у картоплі, запеченій у «мундирі». Джерелом кальцію вважаються молочні та кисломолочні продукти.